ERC

4/11/13

ERC considera injustificat i injustificable que el govern de Torredembarra augmenti un 4,9% la majoria d’impostos


COMUNICAT DE PREMSA

ERC considera injustificat i injustificable que el govern de Torredembarra augmenti un 4,9% la majoria d’impostos


El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Torredembarra ha votat en contra de les ordenances fiscals i taxes municipals en el Ple extraordinari celebrat avui dilluns. En deu ordenances i taxes, l’equip de govern format per CiU, PP i GIT, han aprovat un increment del 4,9% respecte al 2013 i en una altra, la d’escombraries, han incrementat molt més el gravamen per als tallers que generen residus. ERC proposava “congelar tots els impostos ja que ens diuen que no podien abaixar-se”. Per a més inri, "es pagarà més per uns serveis que ja són cars però que no han millorat, tot el contrari”.


El regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament torrenc, Eduard Rovira, considera que “l’increment del 4,9% està injustificat i és injustificable, i només pot venir pel fet que l’equip de govern ha de fer front a despeses més grans, que ell mateix no ha sabut reduir, sinó incrementar”. Pugen un 4,9% l’IBI, l’IAE, l’ICIO, la taxa dels enterraments, la brossa que generen els tallers, el preu de la grua municipal i de la zona blava, les petites obres de les llars, l’obtenció de documents municipals...


Rovira ha afegit que “moltes famílies de Torredembarra ho està passant malament econòmicament, tothom s’ha d’estrènyer el cinturó, però el primer que ha de donar exemple és l’Ajuntament, cosa que no passa”. “Els ciutadans hem de pagar impostos, però hem de pagar el preu just pel servei que rebem, i aquí paguem uns impostos locals que creixen un 4,9% per un serveis que no veiem que hagin millorat”, ha dit Eduard Rovira.


Per ERC, el que cal és “reduir la despesa i començar a reduir-la en un conjunt de despeses inútils en comptes de fer-li pagar la festa al contribuent apujant-li els impostos”, ha manifestat Rovira. La regidora republicana, Montserrat Gassull, anuncia que “fent càlculs de determinades despeses que té l’actual Ajuntament, i són càlculs a la baixa, podríem retallar 1.904.000 euros a l’any de despesa pública”. Es dóna el cas que l’any 2014 l’Ajuntament haurà de fer el pagament -fins ara ajornat- d’interessos per un valor que ERC calcula proper als 3.000.000 d’euros.


L’estalvi d’1.904.000 euros a l’any sortiria de retallar serveis que l’Ajuntament paga i no es realitzen, de reduir la partida de personal que ha pujat en comptes de disminuir en època de crisi, de desfer els plusos de productivitat que cobren determinats treballadors municipals de la màxima confiança de l’alcalde, de no pagar els lloguers per locals que no s’estan usant, de reduir despeses en publicitat i premsa, etc.


ERC afirma que les ordenances que l’equip de govern ha aprovat empitjoren la situació dels veïns que encara poden pagar els impostos, per no parlar dels que ja no els poden pagar. “El govern de Torredembarra és insensible a les dificultats que passen moltes famílies del poble afectades per la crisi".