ERC

29/9/13

RESUM DEL PLE MUNICIPAL DE SETEMBRE DE 2013


El Ple Municipal d’aquest mes de setembre tenia 3 punts principals a l’ordre del dia:

Un era l’aprovació del reglament d’usos dels espais (sales gran i petita del casal, Cal Maiam, pati del castell, sala de plens, sala Lluís d’Icart i biblioteca), i recursos (entarimat, cadires, taules i tanques) de l’ajuntament. ERC va votar en contra perquè ha resultat un reglament incomplet que no regula alguns espais (com les carpes que queden muntades o jardins i places públiques), i és ambigu en alguns punts permetent molta discrecionalitat i per tant inseguretat jurídica.

Els altres dos punts són les desestimacions de les al·legacions presentades per ERC contra la creació d’una societat mercantil i d’una entitat pública de serveis urbanístics respectivament. Els arguments de desestimació de les al·legacions eren tan inconsistents que ens va permetre rebatre’ls amb facilitat. L’alcalde ni tant sols va defensar la seva opinió: Va passar a votació directament.

En el torn de precs i preguntes van respondre les preguntes d’ERC fetes per escrit sense llegir els antecedents que les acompanyaven, i amb alguna falsedat. Alguna no la van respondre directament. Després l’alcalde no va donar el dret de rèplica a les respostes. I les preguntes fetes oralment les respondran per escrit, evitant-ne el mínim debat. Algun regidor de l’equip de govern que va voler respondre directament va ser silenciat amb una ordre de l’alcalde.

Al final l’alcalde va respondre preguntes escrites dels ciutadans. En la primera va intentar evitar la rèplica i va demostrar un cop més el seu tarannà. En la protesta generalitzada de regidors i públic va aprofitar per expulsar el ciutadà que portava la segona pregunta i així se’n va estalviar la rèplica.

Tota una lliçó de democràcia.