ERC

5/7/13

Nota de premsa: ERC demana que Torredembarra faci el decret de limitació d’obres entre juliol i agost per no causar pèrdues al turisme


Torredembarra, divendres 5 de juliol de 2013

COMUNICAT DE PREMSA

ERC demana que Torredembarra faci el decret de limitació d’obres entre juliol i agost per no causar pèrdues al turisme


El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Torredembarra ha entrat a registre una petició formal, i també ho va fer a través del Patronat Municipal de Turisme, amb la intenció que l’alcalde faci el decret de limitació d’obres que Torredembarra, com a vila turística, havia emès sempre fins a l’arribada al govern de Daniel Masagué. El decret no prohibeix sinó que regula els horaris i els tipus d’obres que es poden realitzar entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, els dos mesos de temporada alta.

ERC remarca que “aquest decret no va en contra de ningú, sinó que busca un benefici per a la vila, per als turistes que ens visiten, per als habitants, per a les empreses que es dediquen al turisme...”

Torredembarra és una vila turística per excel·lència i el turisme, ara per ara, és la principal font d’ingressos. En governs anteriors el decret de limitació de les obres, de l’1 de juliol al 31 d’agost, deia que les obres que afectaven a la via pública eren prohibides si no era un cas d’urgència; que les obres privades es limitaven o adaptaven als horaris de la població turística, on segons quines hores no estava permès de fer sorolls i també es volia evitar a tota costa les molèsties (per exemple, pols) que provoquen les obres tant a persones com a restaurants i altres negocis.

ERC recorda que ha demanat sempre al govern de Daniel Masagué que publiqués el decret i posa de manifest que cada any hi ha més queixes, en especial l’estiu de l’any passat, però l’alcalde va fer cas omís a tot.

Per tant, “no demanem privar ni prohibir, el decret és de regulació”. Aquest estiu el govern ha donat permís per obrir la via pública, tant si és per una connexió de gas, clavegueram o com per les obres que realitza l’empresa SOREA: “És tenir molt poc coneixement del recursos turístics del poble i dels negocis que hi viuen”, lamenta el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament.