ERC

17/5/13

L’alcalde i la seva dependència al PP porten Torredembarra a situacions impròpies en democràcia


El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Torredembarra es pronuncia sobre els fets d’ahir al Ple municipal. En primer lloc, l’alcalde de CiU Daniel Masagué no va saber imposar ni la sensatesa ni el respecte a la llibertat d’expressió, sinó que va consentir una actitud intolerable del PP en plena democràcia i va seguir-li el joc, ordenant als membres de la policia local a exigir-li al regidor d’ABG de retirar una estelada que el regidor d’ABG havia dit que ell mateix retiraria quan hagués defensat una moció pròpia.

En segon lloc, l’alcalde de CiU, Daniel Masagué, tampoc va actuar amb mà esquerra quan el grup municipal d’ABG va reaccionar anunciant que es retirava del Ple, vist que la policia local complia la instrucció de l’alcalde. Si l’alcalde havia interromput la sessió plenària per l’enrenou que s’havia generat per la reacció del regidor del PP davant de la presència de l’estelada, l’alcalde hauria d’haver interromput la sessió per tractar amb deteniment la decisió d’un grup municipal d’abandonar la sessió.

En tercer lloc, el Grup Municipal d’ERC es va retirar del Ple com a mostra de solidaritat amb ABG i com a mostra de rebuig a la intransigència del PP però, encara més greu, a la inflexibilitat d’un alcalde que pertany a un partit polític, CiU, el president del qual té un discurs que Daniel Masagué trepitja en cada acció seva de perfil autoritari.

En conclusió, Torredembarra té un alcalde que governa gràcies al PP i que és incapaç de solucionar la situació ni amb el PP ni amb ABG ni als plens. La governança de Torredembarra està en mans d’un PP local que s’escandalitza per la presència d’una estelada però que no obre la boca quan dirigents del PP han fet seva l’equiparació del catalanisme, d’Artur Mas i d’Oriol Junqueras amb el nazisme i l’stalinisme. Que el PP té una ànima pre-constitucional queda fora de tot dubte quan la delegada del govern espanyol a Catalunya va retre homenatge la División Azul que va combatre a Rússia en la segona guerra mundial sota les ordres de l’Alemanya nazi.

El pitjor de tot plegat és que ahir, en el Ple municipal, els torrencs i les torrenques van veure confirmat que el seu alcalde de CiU és condescendent i complaent amb el PP i autoritari amb la resta Com a conseqüència d’això, l’oposició no té cap interlocutor amb el govern perquè s’han trencat tots els ponts de diàleg a causa d’una política d’imposicions, favoritismes, amiguismes, opacitat i menyspreu cap als regidors de l’oposició. El govern de Torredembarra està en caiguda lliure i el que hauria de fer Daniel Masagué és plegar.


Enllaços relacionats: