ERC

20/12/11

Resposta a l’Octavi Fornés


L’Octavi Fornés ha fet una exposició molt lúcida del problema del radar a Torredembarra (el podeu llegir aquí) i la comparteixo fil per randa excepte quan diu que “la resta de formacions polítiques no tenen res a dir”.

ERC ha criticat en diverses ocasions la política recaptatòria del govern Masagué mitjançant sancions de trànsit. Vull recordar que en un plenari vaig posar de manifest l’existència d’un ranking de multes usat presumptament per pressionar els agents de policia. Les crítiques que vaig rebre, per fer referència a la policia! Però jo parlava precisament de l’afany recaptatori que podia tenir una tàctica com aquesta, sempre amb responsables polítics. També hem reprovat en comunicats de premsa l’utilització del radar tal com s’ha fet, i hem advertit de la mala solució que té el problema generat, detallant diverses hipòtesis en forma de pregunta.

A partir d’aquí hem considerat que ens hem de mantenir observants i amatents. Ara no hem d’anar contra cap acció que pugui fer l’alcalde si encara no l’ha fet, i les seves intervencions ambigües només són una mostra més d’un estil de treballar que hem criticat des del primer dia.

Pel que fa a la plataforma, crec que la gent té dret a exposar les seves queixes, sobre tot si han caigut en un parany, com el propi Octavi Fornés expressa amb altres paraules. Malgrat el dret a la queixa i a la reclamació, opino que la situació jurídica que s’ha creat és molt difícil (hi ha hagut infraccions!) i les solucions salomòniques en aquest cas acabarien matant la criatura.

I és per això que hem considerat que en aquesta batalla no hi hem d’entrar, i no perquè els afectats puguin dir que estem o no estem a favor d’ells, sinó perquè no tenim una solució màgica. Aquí ho repeteixo: El govern ha creat un conflicte que ara ja no té solució. En tot cas el que volem és que quedi clar que no estem a favor de la manera que ha actuat el govern.


D’altra banda, ens han insistit que ABG no ha impulsat la plataforma, i que els seus regidors hi són en qualitat de damnificats. Davant del dubte ens hem estimat més no opinar. Ja ho veurem.

En resum i responent a les conclusions de l’Octavi:

Completament d’acord en la número 1, i cito: “L’alcalde ha actuat amb irresponsabilitat i animositat per tal d’obtenir diners”.

En la tercera conclusió diu textualment que “l’ABG se n’aprofita de la situació, de la manca d’informació i de la ingenuïtat de la gent”. Respecte de la intervenció directa d’ABG, ja he dit que tinc dubtes.

I “la ingenuïtat i manca d’informació” van lligades amb la segona conclusió: No crec que les “altres formacions polítiques”, com diu l’Octavi, obtinguessin més benestar pels ciutadans entrant en una batalla com a tercers en discòrdia en contra dels altres dos, tal com sembla que insinuï que cal fer.

La quarta conclusió és un fet habitual: És de naturalesa humana intentar recuperar allò que t’han pres de manera legítima o il·legítima.

I del repicó que n’he de dir? Que ja ho sabia: “Anem malament, molt i molt malament” (sic)

Eduard Rovira Gual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada