ERC

20/12/11

Resposta a l’Octavi Fornés


L’Octavi Fornés ha fet una exposició molt lúcida del problema del radar a Torredembarra (el podeu llegir aquí) i la comparteixo fil per randa excepte quan diu que “la resta de formacions polítiques no tenen res a dir”.

ERC ha criticat en diverses ocasions la política recaptatòria del govern Masagué mitjançant sancions de trànsit. Vull recordar que en un plenari vaig posar de manifest l’existència d’un ranking de multes usat presumptament per pressionar els agents de policia. Les crítiques que vaig rebre, per fer referència a la policia! Però jo parlava precisament de l’afany recaptatori que podia tenir una tàctica com aquesta, sempre amb responsables polítics. També hem reprovat en comunicats de premsa l’utilització del radar tal com s’ha fet, i hem advertit de la mala solució que té el problema generat, detallant diverses hipòtesis en forma de pregunta.

A partir d’aquí hem considerat que ens hem de mantenir observants i amatents. Ara no hem d’anar contra cap acció que pugui fer l’alcalde si encara no l’ha fet, i les seves intervencions ambigües només són una mostra més d’un estil de treballar que hem criticat des del primer dia.

Pel que fa a la plataforma, crec que la gent té dret a exposar les seves queixes, sobre tot si han caigut en un parany, com el propi Octavi Fornés expressa amb altres paraules. Malgrat el dret a la queixa i a la reclamació, opino que la situació jurídica que s’ha creat és molt difícil (hi ha hagut infraccions!) i les solucions salomòniques en aquest cas acabarien matant la criatura.

I és per això que hem considerat que en aquesta batalla no hi hem d’entrar, i no perquè els afectats puguin dir que estem o no estem a favor d’ells, sinó perquè no tenim una solució màgica. Aquí ho repeteixo: El govern ha creat un conflicte que ara ja no té solució. En tot cas el que volem és que quedi clar que no estem a favor de la manera que ha actuat el govern.


D’altra banda, ens han insistit que ABG no ha impulsat la plataforma, i que els seus regidors hi són en qualitat de damnificats. Davant del dubte ens hem estimat més no opinar. Ja ho veurem.

En resum i responent a les conclusions de l’Octavi:

Completament d’acord en la número 1, i cito: “L’alcalde ha actuat amb irresponsabilitat i animositat per tal d’obtenir diners”.

En la tercera conclusió diu textualment que “l’ABG se n’aprofita de la situació, de la manca d’informació i de la ingenuïtat de la gent”. Respecte de la intervenció directa d’ABG, ja he dit que tinc dubtes.

I “la ingenuïtat i manca d’informació” van lligades amb la segona conclusió: No crec que les “altres formacions polítiques”, com diu l’Octavi, obtinguessin més benestar pels ciutadans entrant en una batalla com a tercers en discòrdia en contra dels altres dos, tal com sembla que insinuï que cal fer.

La quarta conclusió és un fet habitual: És de naturalesa humana intentar recuperar allò que t’han pres de manera legítima o il·legítima.

I del repicó que n’he de dir? Que ja ho sabia: “Anem malament, molt i molt malament” (sic)

Eduard Rovira Gual

QUE EL 2012 PROVOQUI CANVIS




ERC va anar a les eleccions amb un programa pragmàtic fet per molta gent i en gran part assumible per tots els partits, i reivindicant transparència. Però els electors van desitjar projectes grandiloqüents i irreals. Entre promeses de llocs de treball i fidelitats al partit malgrat les persones (fidelitat que no critico) el resultat va ser el que va ser. ERC va sorprendre CiU oferint la col·laboració sense demanar d’entrar a govern ni cap càrrec, sinó a canvi de l’aplicació del nostre programa en la mesura del possible. Però els pactes per formar govern van ser a canvi de càrrecs i sous.

Un cop assegurada l’alcaldia, tot ha estat poca transparència i personalisme, multiplicant la situació prèvia a les eleccions. L’alcalde està treballant tot sol desconfiant de tothom, inclús del seu govern.

Poca transparència
L’oposició no té un accés normal a la informació municipal, i té accés reduït als mitjans de comunicació. Malgrat que té 9 regidors, totes les competències del ple delegables han estat delegades a ell mateix o a la junta de govern, per poder prendre decisions sense debat. Els plens ordinaris són cada 2 mesos per reduir precs i preguntes, i en canvi en fa d’extraordinaris perquè no el qüestionin en públic. Amb el contracte de l’aigua ha fet molta demagògia i ha donat molt poques dades.

Personalisme
L’alcalde s’ha reservat les competències d’urbanisme i obra pública i les regidories delegades tenen moltes limitacions. Pel que s’ha vist fa que el seu govern prengui acords sense donar massa explicacions.

No té un pla de mandat, sinó que va fent. Això ha quedat clar amb els locals llogats encara desocupats. Els pressupostos es fan sense determinar-ne objectius, sinó fent una bossa per anar gastant. I la bossa la fa també amb sancions de trànsit.

ERC procurarà que finalment les responsabilitats es comparteixin, però si no ho aconseguim, podeu tenir clar que tant el mèrit com el demèrit seran personals i de qui s’hi conforma.
Desitgem que l’any nou sigui venturós per tothom, i provoqui canvis.

Eduard Rovira Gual
Grup Municipal d’ERC

UNA CANÇÓ INFANTIL



A, el mestre em va pegar.
E, jo no vaig fer res.
I, jo no vaig venir.
O, jo no estava bo.
U, la culpa la tens tu.


El títol d’aquesta cançó queda una mica fora de temps perquè avui els mestres no peguen. Avui ho podríem canviar per “...el mestre em va renyar”.

Aquesta cançó infantil no l’havia acabat d’entendre mai, però la política municipal me l’ha aclarit una mica. Qui ho havia de dir!

A, el mestre em va renyar. Això vol dir: Tothom va contra mi; em posen pals a les rodes, els funcionaris no ajuden, l’oposició diu que ho faig malament...

E, jo no vaig fer res. Parlant del tema del radar, La Vanguardia reproduïa unes declaracions: Alguna cosa no s’ha fet bé. És que les coses es fan soles?

I, jo no vaig venir. És el jo no hi era; m’ho he trobat fet; és una herència.

O, jo no estava bo. Aquest vers és el més subtil: Les circumstàncies, el dia a dia, el timing... no permeten fer-ho millor.

U, la culpa la tens tu. Aquesta és la definitiva: Si pots, culpa algú altre: Els funcionaris ja sabem com són; l’oposició no em va deixar demanar cinc milions d’euros; el secretari i l’interventor tot ho veuen malament...

Resumint: El govern, si no ho fa millor és per culpa d’altres, o per les circumstàncies, o per les herències...

Això sí: Quan el govern s’entossudeix a fer una cosa, donant per fet que el tècnic o funcionari corresponent n’informarà en contra, es contracten serveis externs que sempre diuen que sí.

El darrer exemple n’és la modificació del contracte de l’aigua sense passar per ple i basant-se en uns arguments de dubtosa interpretació. Aquesta modificació pot ser nul·la de ple dret. Si és així, també serà culpa de l’assessor extern? La culpa no ho sé, però l’encariment del metre cúbic el pagarà el ciutadà.

La cançó és el retrat de l’arquetip de nen una mica consentit que es queixa de tot i no vol admetre quan s’equivoca. Aquesta és una etapa de l’infantesa que poc o molt tots hem passat, però ara hem de madurar.

Aquest govern ha de madurar! Ja fa quatre anys que hi són i les herències ja haurien d’estar en vies de solució o, si més no, periodificades (tots els governs nous en tenen, d’herències). El personal hauria d’estar organitzat i ben dirigit. I, en general, el futur ben planificat.

Un bon dirigent és el que sap treure profit de l’equip que té, i si li donen possibilitats el millora. Que el govern aprofiti l’equip que té, i si no ho sap fer, que algú canviï l’entrenador!

La culpa és negra i ningú no la vol. Hem de deixar de parlar de culpa i reflexionar.

El grup municipal d’ERC desitja que l’any nou ens permeti reflexionar sobre el bo i el dolent de nosaltres mateixos i que aquesta reflexió ens dugui la felicitat pel 2012.

Eduard Rovira Gual
Grup Municipal d’E.R.C.

1/12/11

ERC estarà amatent a què el govern que ha generat el problema del radar no generi problemes en la solució


ERC estarà amatent a què el govern que ha generat el problema del radar no generi problemes en la solució


Esquerra Republicana de Catalunya a Torredembarra reacciona davant de l’anunci de l’alcalde torrenc, Daniel Masagué, segons el qual s’atura la tramitació de les multes del radar posades entre juliol i octubre per buscar solucions legals. ERC de Torredembarra estarà amatent a què l’equip de govern, que és qui ha originat un problema d’on no n’hi havia, no generi  problemes en el procés de trobar les solucions.
Per començar, l’anunci fet per l’equip de govern no acaba d’aclarir tots els dubtes que la situació ha creat entre les persones que han estat multades. Per molt que l’alcalde ha dit que va avisar a BASE que aturés la tramitació de les multes, algunes persones han rebut l’avís. ERC es pregunta si aquelles persones que van rebre notificació de multa i no van voler pagar-la, al final de tot aquest episodi hauran de fer front a algun tipus de recàrrec o, en canvi, quedaran exempts de pagar la multa i qualsevol recàrrec sobrevingut.
ERC també es pregunta si les persones infractores que haguessin accedit a pagar la multa, tindran la revisió del seu cas malgrat haver efectuat el pagament. Si això és així, si la revisió de cada cas les exonera de la falta per la qual van ser multades, aquestes persones recuperaran els diners? I en aquesta línia, l’equip de govern proposa canviar multes per treballs socials; ERC es pregunta si totes les multes cobrades entraran en aquesta proposta de revisió.
ERC creu que la marxa enrere anunciada avui per l’equip de govern i l’alcalde Daniel Masagué obliga a demanar la màxima neutralitat i professionalitat a l’hora de revisar els casos. A dia d’avui, ERC posa en dubte que els mateixos que van estar en l’origen del problema, ara tinguin credibilitat per fer front a la solució.
ERC entén que la senyalització de trànsit ha de ser respectada pels conductors, però considera que la senyalització de la Ctra. de La Riera, i fins l’accés a l’autopista, tant d’entrada com de sortida, era deficient i no estava actualitzada. La prova és que des d’avui hi ha noves plaques de limitació a 50 km/h a la sortida de cada rotonda, on abans no n’hi havia cap.