ERC

20/12/11

QUE EL 2012 PROVOQUI CANVIS




ERC va anar a les eleccions amb un programa pragmàtic fet per molta gent i en gran part assumible per tots els partits, i reivindicant transparència. Però els electors van desitjar projectes grandiloqüents i irreals. Entre promeses de llocs de treball i fidelitats al partit malgrat les persones (fidelitat que no critico) el resultat va ser el que va ser. ERC va sorprendre CiU oferint la col·laboració sense demanar d’entrar a govern ni cap càrrec, sinó a canvi de l’aplicació del nostre programa en la mesura del possible. Però els pactes per formar govern van ser a canvi de càrrecs i sous.

Un cop assegurada l’alcaldia, tot ha estat poca transparència i personalisme, multiplicant la situació prèvia a les eleccions. L’alcalde està treballant tot sol desconfiant de tothom, inclús del seu govern.

Poca transparència
L’oposició no té un accés normal a la informació municipal, i té accés reduït als mitjans de comunicació. Malgrat que té 9 regidors, totes les competències del ple delegables han estat delegades a ell mateix o a la junta de govern, per poder prendre decisions sense debat. Els plens ordinaris són cada 2 mesos per reduir precs i preguntes, i en canvi en fa d’extraordinaris perquè no el qüestionin en públic. Amb el contracte de l’aigua ha fet molta demagògia i ha donat molt poques dades.

Personalisme
L’alcalde s’ha reservat les competències d’urbanisme i obra pública i les regidories delegades tenen moltes limitacions. Pel que s’ha vist fa que el seu govern prengui acords sense donar massa explicacions.

No té un pla de mandat, sinó que va fent. Això ha quedat clar amb els locals llogats encara desocupats. Els pressupostos es fan sense determinar-ne objectius, sinó fent una bossa per anar gastant. I la bossa la fa també amb sancions de trànsit.

ERC procurarà que finalment les responsabilitats es comparteixin, però si no ho aconseguim, podeu tenir clar que tant el mèrit com el demèrit seran personals i de qui s’hi conforma.
Desitgem que l’any nou sigui venturós per tothom, i provoqui canvis.

Eduard Rovira Gual
Grup Municipal d’ERC