ERC

6/4/14

Resum del ple del 27 de març de 2014


Dijous 27 de març ha tingut lloc la sessió ordinària del plenari de l’Ajuntament. Us fem a mans un resum del que es va tractar i els acords assolits per a la vostra informació:


En l’apartat de punts aportats per l’equip de govern a l’Ordre del dia:
a) Es modifica el pla urbanístic per tal d’ajustar-lo a una normativa superior relacionada amb els càmpings i els mobil-home.
b) S’inicia expedient per implementar l’administració electrònica, per tal que es puguin fer gestions a l’Ajuntament via electrònica. En concret es tracta d’ampliar els serveis que es poden realitzar on line
c) S’ha aprovat una modificació de crèdit per ampliar els horts ecològics en una tercera fase minorant l’aplicació pressupostària de despeses corrents de la mateixa regidoria de medi ambient, que és la responsable de la gestió dels horts

En l’apartat de mocions aportades per l’oposició a l’Ordre del dia

a) S’aprova per unanimitat una moció del PSC de condemna al franquisme coincidint amb el 75è aniversari de la caiguda de Torredembarra a mans franquistes
b) Es debat una moció del PSC de rebuig a la llei Gallardón de l’avortament. Aquesta moció queda aprovada amb els vots en contra del PP i l’abstenció de l’Ignasi Duran del GIT i d’Èlia Rodríguez. Prèviament l’alcalde havia donat llibertat de vot als membres de l’equip de govern
c) Es debat una moció d’ERC de rebuig a la llei Gallardón i en defensa de donar suport, informació i educació sexual. Aquesta moció s’ha presentat a proposta de la CUP i les Filles de les Fetilleres. Cal destacar que s’ha aprovat amb els vots a favor de ABG, ERC, PSC, i dels regidors de CIU Pere Font i Rosa M. Guasch. En contra han votat la resta de regidors de CIU i PP i amb l’abstenció de GIT.
d) S’aprova amb l’abstenció del PP la moció d’ERC en contra del Pla de Conca de l’Ebre.
e) No prospera la moció presentada per ERC sobre el tancament de l’escola Mirades. però s’ha originat un debat que ha posat en evidència el paper de cadascú en el procés.


En el torn de precs i preguntes,
Destaquem, entre d’altres fetes per ERC, la intervenció del portaveu del grup municipal d’ ERC, aquest va destacar que en els pressupostos per al 2014 la partida de “publicitat, propaganda i edicions de l’ajuntament” va pujar a 140.000 € quan al pressupost de 2013 n’hi posava 57.500 i va enumerar les cinc campanyes que s’han anat desenvolupant darrerament.
La Torre avança.
Un eslògan carrincló i antic. A Vallirana fa molts anys que és a l’entrada del poble.
És un eslògan que va titular una conferència amb un discurs dispers que està editada en aquest llibret.


El miniterràni.
Campanya a tot drap i a tot paper: banderoles, premsa, etc.
Campanya que ofereix coses abstractes i inconcretes.


Estalvia a la teva llar. És a les teves mans.
Més banderoles i fulletons per mirar de tallar l’increment de despesa d’aigua provocat per les noves quotes mínimes de consum.


Torredembarra diu No volem nova estació.
El disseny de l’eslògan tampoc és encertat. Però el paper imprès de la convocatòria és de gran qualitat.
I per acabar


Atapuerca ens ensenya.
Campanya per lluir que la companyia d’aigua fa unes obres als Munts. Unes obres que deriven d’un contracte que va impulsar un govern que no és el seu.
Després d’enumerar-les el regidor Eduard Rovira va demanar la següent informació per tal que ens sigui lliurada per escrit:
- Quin cost ha tingut cada una de les 5 campanyes.
- Còpia de factures i documents comptables que justifiquen la despesa.
- Repercussió de cada campanya en el contracte de comunicació amb l’empresa que va guanyar el concurs per aquest servei.
- I finalment: quines altres campanyes estan preparant?
Fa un resum de les campanyes d’imatge “preelectoral i electoralista” i demana que en donin cost detallat. L’equip de govern no fa cap mena de comentari al respecte.