ERC

10/4/14

LA PRIMAVERA ÉS REPUBLICANA


Torredembarra, 10 d’abril de 2014

ERC de Torredembarra posa en marxa el procés participatiu per elaborar el programa electoral coincidint amb la campanya “La primavera és republicana”


ERC de Torredembarra ha començat a executar el full de ruta per elaborar el programa electoral municipal de cara a les eleccions locals del 2015.

Partint de la base de l’anterior programa (2011), es pretén actualitzar-lo amb les aportacions de la militància local i altres procedents de la societat civil torrenca, tal com es va fer els anys 2010 i 2011. Per poder recollir els suggeriments ciutadans es plantejaran diferents modalitats de participació, que s’aniran desenvolupant fins a la pròpia campanya electoral de 2015, i que inclouran debats públics, taules de treball temàtiques amb experts i persones interessades i diverses activitats que permetran la ciutadania aportar (anònimament, si així ho desitgen) les seves propostes.

La portaveu de l’executiva local, Núria Batet, manifesta que “és fonamental la participació per tal que les decisions importants que ens afecten a tots no quedin només a mans d’uns quants”.

La primera de les taules debat tindrà lloc dilluns dia 28 d’abril, i es debatrà sobre la gestió i possibles solucions de la problemàtica generada per les construccions inacabades. Experts en urbanisme públic i privat, en el camp de la salut pública i relacionats amb les entitats bancàries donaran la seva visió de la problemàtica i intentaran donar resposta a les preocupacions que aquest tema ocasiona en municipis com Torredembarra, on la crisi del sector de la construcció ha deixat estructures a mig fer arreu del terme municipal així com pisos buits gestionats per entitats bancàries.

Tanmateix, aquest acte s’emmarca dins la campanya local “La primavera és republicana” que comprèn tot un seguit d’iniciatives i actes de petit format relacionades amb diades especials a Catalunya.

Així, el dissabte 12 d’abril s’ha organitzat una sortida col·lectiva en tren per participar en l’acte de celebració del Dia de la República que organitza ERC al Parc de la Ciutadella de Barcelona, amb un míting a càrrec d’Isona Passola, Josep Maria Terricabras i Oriol Junqueras i un  dinar popular amb inscripció prèvia.

El diumenge 13 d’abril, per tal de fer una celebració local en motiu del Dia de la República, s’ha organitzat un vermut a les dotze de migdia a l’Hostal Coca de Torredembarra obert a tothom.


El 23 d’abril amb motiu de la Diada de Sant Jordi hi haurà ocasió d’intercanviar opinions amb el candidat a l'alcaldia, Eduard Rovira (a la tarda), la portaveu de l’executiva local, Núria Batet, i altres membres de la secció local, en la paradeta d'ERC ubicada a la Plaça de les Monges.