ERC

17/7/14

FONT NO DIMITIRÀ

La successió d’esdeveniments que han estat qualificats d’esperpèntics, estrafolaris, al·lucinants i altres adjectius del mateix estil, fa que molta gent no entengui el comportament dels polítics i regidors que hem protagonitzat aquest circ. L’explicació senzilla és que s’han posat interessos individuals, de partit o d’ideologia per davant dels interessos de Torredembarra. Cada dia que passa es produeix un fet nou, i de la mateixa manera que els periodistes estan fent un master sense haver-lo demanat, a tots ens cal prendre una mica de distància per observar-ho tot en el seu conjunt. El temps ens aclarirà moltes coses.

A partir de la detenció de Daniel Masagué, els primers dies hi va haver reunions informals d’ABG, PSC i ERC per analitzar l'evolució de la crisi i emprendre accions adequades a cada moment. Passats els primers dies en espera de reaccions i vista la no renúncia de Masagué el dimarts 8 es planteja una moció de censura. Aquesta es proposa necessàriament amb PP i ADT, i es comencen a posar damunt la taula les condicions de mínims que després es perfeccionaran. ABG manifesta que donarà suport a Enric Grangel però que no vol entrar a govern.

Després de la dimissió de Daniel Masagué es continuen fent reunions per tal de poder fer un govern d’ample consens amb les condicions bàsiques que s’havien proposat per la moció de censura. El resultat és un Pacte de Responsabilitat que es publica per tal que tothom que vulgui s'hi pugui adherir.

Els regidors de CDC van manifestar inicialment que no interferirien en la governabilitat de Torredembarra i de mica en mica han anat suggerint, demanant i han acabat volent imposar Pere Font dins el pacte.

El resultat ha estat que Font ha aprofitat l’ocasió per aconseguir l’alcaldia, amb l’excusa que els altres partits han volgut marginar CiU. La suposada marginació de CiU és falsa: Segons el pacte la seva participació seria plena a tots els òrgans de govern col·legiats, amb 2 membres inicialment al govern i 1 membre amb vot (com tots els partits) a la Junta de Govern Local. El matís és que de moment no podria ser Pere Font.

Que alguns grups o regidors hagin volgut mantenir les seves posicions personals o ideològiques, individuals o col·lectives, és molt respectable, però han facilitat que es consumés la jugada de Pere Font. D’entrada ha promès que dimitirà aviat, però vistos els moviments que està fent avui dimecres, dia de la Mare de Déu del Carme, vaticino que no plegarà, la qual cosa ens porta a un govern de molta minoria, o a un govern amb els mateixos partits d’abans GIT, PP i CiU, i vès que no s’hi incorpori algun despistat.

Si Pere Font no marxa, Josep Rull acabarà odiant Torredembarra.


Eduard Rovira Gual

ERC Torredembarra