ERC

29/5/14

NOTA DE PREMSA

ERC DE TORREDEMBARRA PORTA AL PARLAMENT LA PROBLEMÀTICA DEL PAS SOTERRAT INUNDAT DE NOVATORREDEMBARRA


Davant la preocupació que ha generat entre la ciutadania la inundació del pas soterrat que connecta la urbanització Nova Torredembarra amb la platja per sota de la via del tren, com a conseqüència d’haver-se desmuntat la bomba que el mantenia sec, la secció local d’ERC de Torredembarra ha posat en coneixement del seu Grup Parlamentari aquesta situació per tal cerqui amb el Govern de la Generalitat la millor solució possible.

Eduard Rovira, portaveu del grup municipal, ha volgut recordar que en el darrer plenari de l’Ajuntament, celebrat el 15 de maig, l’equip de govern format per CIU, PP i el partit independent GIT  va votar en contra d’una moció presentada al respecte conjuntament amb el grup municipal del PSC. L’equip de Govern va justificar el seu vot al·legant que el tema estava en fase d’instrucció en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 del Vendrell i per l’existència d’una resolució cautelar del mateix que, segons ells, havia obligat a desmuntar l’esmentada bomba.

Segons s’ha pogut saber, la resolució instava a prendre les mesures necessàries per tal d’impedir l’aportació constant d’aigua dins l’espai natural, però en cap moment donava cap instrucció de desmuntatge de la mateixa. Per tant, ERC considera que, per tal d’evitar el perill que comporta per a les persones el fet de travessar la via del tren per la seva superfície en una zona on és freqüent el pas de trens de velocitat alta, la Generalitat hauria de  donar instruccions per trobar un lloc on disposar aquesta aigua sense que aquesta arribi a l’espai natural mentre es comprova si realment l’abocament continuat provoca algun tipus d’afectació a l’espai natural.

La portaveu de l’Executiva de la Secció Local, Núria Batet, ha explicat que després de la votació negativa de l’equip de Govern de Torredembarra, s’han posat en contacte amb els diputats encarregats de temes relacionats amb la gestió dels espais naturals, Dionís Guiteras i Marc Sanglas, per transmetre’ls la situació actual del pas i la perillositat  associada amb l’objectiu de trobar conjuntament amb els Departaments de la Generalitat implicats, la millor manera de resoldre aquesta problemàtica tot respectant l’esperit de la mesura cautelar imposada pel Jutjat.

Torredembarra, 29 de maig de 2014