ERC

15/11/11

Comunicat d’ERC, PSC i ICV sobre el polèmic radar de Torredembarra

Davant la intranquil·litat que s’ha estès per l’ús del radar de velocitat a les vies d’entrada a la Vila de Torredembarra, reunits els partits polítics PSC, ERC i ICV manifestem:
Que la manca d’informació preventiva en les accions que es pensaven dur a terme, amb l’instal·lació de radars, han esdevingut una confusió i una acumulació de sancions als usuaris i conductors en general.
També entenem que la senyalització de trànsit ha de ser respectada pels conductors, però considerem que la senyalització de la Ctra. de la Riera, i fins l’accés a l’autopista, tant d’entrada com de sortida, és deficient i no està actualitzada.
També considerem que el retard en el tràmit i posterior retard en les notificacions de les sancions ha desfet l’efecte didàctic i preventiu de l’acció sancionadora, passant a ser un efecte purament de càstig i recaptador, i que la no visualització dels sistemes de detecció de velocitat i la tolerància del 40% demostren que no s’està prioritzant la seguretat sinó la sanció i, per tant, la recaptació.
En conseqüència, estimem que cal prioritzar la seguretat del trànsit amb l’aplicació d’accions preventives i informatives.
Demanem al regidor de Governació, Sr. Santiago Ardèvol, i a l’alcalde, Sr. Daniel Masagué que per tot l’exposat, i davant de situacions delicades, actuïn en conseqüència i comprensió, oferint les facilitats adients per donar solució a la problemàtica generada.

PSC, ERC i ICV.

Torredembarra