ERC

8/7/11

'TIMING'


Hem iniciat el nou mandat amb una coalició lògica i previsible, tal com és previsible un cert continuisme en la gestió municipal.

El govern del senyor Masagué ha començat prometent informació i transparència als grups de l’oposició, prometent que s’instauraran sistemes per comunicar el dia a dia de l’acció de govern.

Malgrat aquesta intenció, les primeres decisions semblen preses amb precipitació i sense explicar-les prou bé. No vull dir equivocades, això ja ho veurem. Precipitació, improvisació, pressa...

La culpa és del “timing”, m’ha dit algú: -Tu saps què és el “timing”?-

Dos significats de “timing” són sincronització i coordinació. Tots plegats hem d’agafar el ritme del nou mandat, però qui és a govern és qui té l’obligació de saber-lo marcar, i el fet de tenir una majoria suficient no atorga automàticament la capacitat de coordinar i sincronitzar.

D’altra banda, és molt temptador i massa fàcil dir “ho faig perquè vull i puc”. Però és millor poder dir “he comparat la teva proposta amb la meva i com que no és ni millor ni pitjor, sinó diferent, poso la meva”. I això no es pot dir sense explicar i comparar.

Espero que el govern expliqui a l’oposició i al poble en general, les propostes abans d’aprovar-les, i que tinguin una mica d’humilitat per escoltar el punt de vista dels altres, encara que sigui per rebutjar-lo. El govern té l’obligació de sincronitzar i coordinar voluntats, encara que el ritme sigui frenètic.

És una obligació derivada de les urnes: Que el “timing” ens acompanyi!

Eduard Rovira Gual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada