ERC

21/1/13

ERC veu CiU a Torredembarra lligada de mans pel PP quan es nega a recolzar la moció contra la Llei Wert



És el segon ple que CiU vota contra un text que sí ha aprovat en altres municipis i que s’alinea amb l’oposició del Govern de la Generalitat al projecte del ministre espanyol

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Torredembarra troba que CiU està lligada de mans pel seu soci preferent de govern, el PP, i la darrera demostració d’aquest fet és que ahir dijous, CiU, PP i el regidor de GIT van votar junts en contra de la moció presentada per ERC i PSC, que fa una defensa del sistema lingüístic i del model d’escola catalana i que també rebutja la proposta de modificació de la llei d’educació espanyola plantejada pel ministre Wert (coneguda com la Llei Wert). El sentit principal de la moció no és cap altre que alinear-se amb l’oposició que va mostrar -i que manté- la conselleria d’Ensenyament i, per tant, el Govern de la Generalitat contra la Llei Wert.

ERC i PSC van presentar en l’anterior Ple ordinari i l’últim de 2012 la moció que ahir va tornar a ser rebutjada (per 8 vots en contra i 7 a favor), però amb una gran diferència. Ahir el text no incloïa un punt en els acords que sí va constar en la primera moció; ahir no existia el punt que demanava la ruptura del pacte de govern local entre CiU i PP. Els regidors d’ERC volen posar l’accent en què treure la referència explícita al pacte CiU-PP a Torredembarra tampoc ha estat suficient perquè CiU recolzés la moció de l’oposició, i si ni tan sols així CiU de Torredembarra va votar en coherència amb el que el seu partit defensa fora vila, això només certifica que l’alcalde està lligat de mans.

El Grup Municipal d’ERC creu que el que compta en la política són els fets i no les paraules. Ahir dijous l’alcalde Daniel Masagué va actuar de diferent manera de com es va expressar. Masagué va arribar a dir que ell és independentista, però quan va arribar el moment de votar la moció, CiU va votar el mateix que un partit, PP, que ataca la llengua i la cultura de Catalunya.

A banda de la constatació del fet que l’alcalde diu una cosa però actua de forma contradictòria, el Grup Municipal d’ERC també critica les formes de CiU durant el Ple ordinari d’ahir. Exactament, és difícil de comprendre com el grup municipal convergent va voler introduir una moció pròpia sobre el mateix tema en el darrer moment, sense haver-la presentat en temps i forma a registre malgrat haver tingut mesos per a redactar-la, ja que el projecte de Llei Wert es va donar a conèixer la setmana següent a les eleccions del 25 de novembre.

CiU perd una votació

Finalment, el Grup Municipal d’ERC assegura que no podia de cap manera donar suport al document que CiU va presentar a darrera hora, i que al final no va acabar sent inclòs en el debat del Ple Ordinari. No va ser debatut perquè els grups municipals no van admetre el mecanisme d’inclusió d’aquesta moció per la via d’urgència, això és un mecanisme que planteja una primera votació en la que la majoria del Ple ha d’acceptar o no que un text sigui debatut tot i no haver-se presentat en temps i forma.