ERC

4/7/14

7 DIES A LA PRESÓ



Ja han passat set dies i no es veuen reaccions. Només ha deixat l’acta el portaveu del PP. Uns diuen que no han fet res i segueixen com estaven. Altres han deixat alguna responsabilitat però segueixen al govern. I uns altres han deixat el govern, s’han passat a l’oposició, i així estan bé.

Tot plegat: L’alcalde empresonat. Una Junta de Govern Local que no es pot reunir perquè només són 2 (Falguera, com alcaldessa accidental, i Ardèvol, 2n. tinent d’alcalde) i mínim han de ser 3 per a què els acords siguin vàlids. La resta de regidors de CiU conserven les seves regidories i com si res.

ERC junt amb PSC i ABG (l’Agrupació no hi és) no sumem prou regidors per emprendre gaires accions contra els que han causat aquesta situació i que no volen assumir la seva responsabilitat política (com ha fet el portaveu del PP).

Ni tan sols ens han donat cap explicació formal de com volen resoldre aquesta situació. Hem hagut de demanar a l’alcaldessa accidental una reunió de portaveus que no pot defugir.

Després estem tramitant un ple extraordinari per a que les atribucions delegades en la Junta de Govern Local tornin al Ple.

A partir d’aquí seguim estudiant totes les possibilitats que permet la llei per impedir que segueixin governant aquells que han provocat la situació.

No poso en qüestió la seva innocència, no em correspon. Però la seva credibilitat política no s’aguanta, perquè han donat suport a una manera de fer fosca, intolerant i que s’ha passat pel voraviu totes les eines democràtiques i de garantia municipals. I això ho ha vist tothom.

Eduard Rovira Gual