ERC

19/1/14

Resum del ple del proppassat dijous, dia 16 de gener de 2014

El proppassat dijous, 16 de gener de 2014, es va celebrar el ple ordinari de l'Ajuntament de Torredembarra. El primer punt important de l'ordre del dia era l'aprovació del Pressupost de 2014 amb el vot en contra d'ERC.

Aquest pressupost va deixar clar allò que ERC ja va dir de l'Augment de l'IBI i altres taxes, que la pressió fiscal sobre el ciutadà era per mantenir despeses inútils. Com ja fa temps que denunciem, es mantenen els lloguers sense utilitat, les productivitats discrecionals i, encara pitjor, s'incrementen les gratificacions. També hi ha un augment d'un 143% de la partida de publicitat i propaganda.

Després es va aprovar la dissolució del Patronat Municipal de Cultura. Aquest punt és controvertit perquè la dissolució del Patronat era una proposta electoral d'ERC, que plantejava una reestructuració de la Regidoria de Cultura amb un pla concret de participació de les entitats i redistribució d'algunes competències.

En canvi, l'equip de govern només ha aprovat la dissolució i després ja ho veurem. Ara mateix, la cultura queda en mans de l'Alcalde.

En la nostra justificació de vot, que va ser negatiu perquè no queda establerta una nova estructura, vam fer un resum del nostre programa en matèria de  cultura, a tall de proposta en positiu per tal que sigui presa en consideració.

Després, a proposta d'ERC es va aprovar una moció pel Dret a Decidir, com a recolzament a l'acord de assenyalar la data i la pregunta de la consulta.

Finalment es van aprovar dues mocions, una de reconeixement a la figura de Nelson Mandela i l'altra per l'establiment a Torredembarra d'un sistema sancionador a entitats amb pisos buits. En aquesta darrera moció , malgrat que la considerem positiva i és una eina proposada per la PAH, ERC es va abstenir perquè las acords no hi havia cap referència al SAREB, i perquè es deixa en mans de la Regidoria de Benestar Social l'encàrrec de fer el catàleg de pisos buits.