ERC

10/9/12

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL D’ERC SOBRE L’11 DE SETEMBRE


Dins de l’àmbit municipal els actes institucionals de celebració de la Diada Nacional de Catalunya han de ser uns actes de la Corporació, la qual representa a la ciutadania, i no pas un acte del govern. També han de poder ser una celebració de la societat civil, mitjançant la participació de les entitats que la simbolitzen.

Des que el Sr. Masagué és alcalde de Torredembarra ha convertit aquests actes en un acte més de govern (personal o del seu equip, no ho sé, però tant se val), i no ha consultat ni molt menys consensuat els horaris ni els continguts de la celebració.

Però, enguany s’ha superat: Inicialment va fixar els actes en horari de tarda, la qual cosa fa pensar que, com el president Mas, no té cap intenció d’anar a Barcelona. O potser ho volia fer a la tarda per tenir una excusa oficial per no anar-hi.

El menyspreu del Sr. Masagué en vers els actes que la societat civil ha impulsat pel dia 11 a la tarda a Barcelona no el fan mereixedor de ser protagonista d’un acte com la presentació de l’ANC a Torredembarra, i per aquest motiu no hi vam assistir.

Pel que fa als actes institucionals de l’ajuntament, després d’haver donat la culpa a la regidoria de cultura, i degut a les pressions rebudes, s’han modificat l’horari i els actes.

Els regidors del Grup Municipal d’ERC considerem que ja n’hi ha prou, i tot i que serem al costat d’ERC en la ofrena floral commemorativa, com a membres de la corporació municipal no participarem en un acte de la Junta de Govern, ni volem recolzar una proclama personal de l’alcalde que a dia d’avui no coneixem.

Eduard Rovira i Montserrat Gassull
Grup Municipal d’ERC