ERC

17/7/12

Moció estelada



MOCIÓ PER LA COL·LOCACIÓ DE L’ESTELADA A LA TEULADA  DE L’AJUNTAMENT

El grup municipal d’ERC d’aquest ajuntament presenta la següent moció perquè sigui debatuda en el proper Ple.
El 21 d’octubre del 2011 el Ple de l’Ajuntament de Torredembarra es va declarar municipi per la independència. A més, la societat civil  torrenca ha treballat per la independència d’una forma àmplia i transversal, com demostra la feina de Torredembarra Decideix, que va aconseguir un suport de 1.594 persones en el referèndum per la independència celebrat el 25 d’abril del 2010  i també la feina actual de Torredembarra per la Independència, que està recollint molt suport ciutadà al nostre municipi.
L’any 2014 Catalunya celebrarà el 300é aniversari de la Guerra de Successió, data on els catalans varem perdre tots els nostres drets.
A Barcelona, 5.500 homes dirigits pel conseller en cap Rafael de Casanova van resistir fins que, l'11 de setembre de 1714, es va produir l'assalt final felipista a la ciutat.

La Guerra de successió va significar l'ocupació de Catalunya per les tropes francocastellanes i, alhora, la desaparició de totes les institucions catalanes, que s'havien anat configurant des de l'alta Edat Mitjana.

Torredembarra fa cinc anys, iniciat pel Patronat de Turisme, va ser pionera a Catalunya en la primera  celebració d’aquest fet històric i va  i crear la “Festa de la Batalla”, en record i homenatge als caiguts a la batalla que es va produir al municipi el 16 de juliol de 1.714.