ERC

8/3/12

RÈPLICA AL SR. ALCALDE



La passada edició d’ El Mònic ens oferia una entrevista amb el Sr. Masagué que era un altre monòleg amb els mateixos tòpics que no ha deixat de fer servir, tant als mitjans de comunicació com als plens: Les herències i l’oposició.

L’entrevista comença amb una cita que acaba amb “...l’oposició no ens ajuda”. Rèplica: L’alcalde té majoria per governar sense dependre de l’oposició; l’alcalde no informa de res a l’oposició perquè no li porti la contrària; l’alcalde s’ofèn si l’oposició el critica. En realitat l’alcalde no necessita ni vol que l’ajudin, només és una excusa.

Després fa referència a la dificultat de treballar amb els pressupostos prorrogats. Rèplica: El seu govern els va prorrogar.

Diu que la sentència dels Muntanyans ens ha posat els pels de punta. Rèplica: Està recorreguda per la Generalitat i no afecta de moment a l’Ajuntament. I com element de crítica a l’oposició convé recordar que el procés urbanístic ve d’un govern convergent, referendat per la Generalitat.

Seguim amb el milió d’euros per indemnitzar a una promotora vinculada a una regidora. Rèplica: La promotora demanava 800.000 €; a l’audiència el jutge va fixar la indemnització en 350.000 €; i la sentencia definitiva ho ha augmentat a 1.000.000 €. Els advocats contractats per l’Ajuntament (molt cars, per cert) deuen haver “marcat gol en pròpia porta”. O són molt dolents...

Ara farem referència a les obligacions amb el Consell Comarcal, que el govern Jiménez va deixar de pagar l’any 2006 per un desacord amb la quantitat. Rèplica: El Sr. Masagué és alcalde des del juny de 2008; l’acord de pagament s’ha signat a finals de 2011; el tema ha estat parat més temps amb el govern Masagué que amb el govern Jiménez, i en qualsevol cas s’haurien d’haver fet provisions comptablement.

Sobre el teatre auditori diu a l’entrevista que el projecte estava mal redactat. Rèplica: Això no és cert. Quan el Sr. Masagué va esdevenir alcalde s’havia de licitar la segona fase, la d’instal·lacions: El govern sortint ho va advertir; el govern entrant es va adormir i la constructora va seguir aixecant parets que es van haver de foradar i reconstruir: vet aquí la desviació del pressupost.

De la signatura del contracte de l’aigua també n’estem molt contents. Ja era hora! El sr. Masagué llueix els 15 milions d’euros d’inversions i les bonificacions pels empadronats. Rèplica: Ningú ens ha explicat (a l’oposició ja és normal, però tampoc a la ciutadania) si la diferència entre els 12 milions derivats del concurs i els 15 milions finals són per fer obres que no estan al plec de condicions o són simplement una actualització de preus per fer allò que ja s’ha de fer. I convé tenir present que actualment la concessionària podrà contractar obra a més bon preu, i els 15 que aporta teòricament li poden costar menys. Qui ha de controlar i fiscalitzar les inversions?
Pel que fa a les bonificacions, aquestes s’apliquen sobre el mínim contractat i no sobre l’excés de consum, i tampoc sabem si se’n beneficiaran els negocis. Amb les primeres factures ja ho veurem.

Parlant de futuribles, tres obres per acabar: piscina coberta, teatre-auditori i cementiri. Les vol acabar aquest mandat. Així ho esperem. Li valorem la intenció. No hi ha rèplica. Bé que el reglament del cementiri ja l’hauria de tenir fet del mandat anterior.

I parlant de coses positives l’alcalde els 600.000€ que diu que ha recuperat de l’IVA. Rèplica: No hem vist cap document que ho demostri, però es diu que ja s’han ingressat. Si l’oposició en tingués un document s’acabarien les especulacions i li reconeixeríem el mèrit.

Acaba l’entrevista amb tres polèmiques: Radar, IBI i neteja viària.
Amb el radar diu que l’ajuntament està per solucionar problemàtiques (Tant de bo!) Rèplica: La problemàtica la va generar un afany recaptatori.

Amb l’IBI, que està congelat i que ja veurem què fa el sr. Rajoy. Rèplica: Hi ha una actualització dels valors cadastrals programada fa deu anys per un govern convergent, i per congelar-lo de veritat s’hauria d’haver reduït el tipus de l’impost. Aquest tipus que amb l’alcalde Masagué ha anat pujant el 2008, 2009, 2010 i 2011 junt amb el valor cadastral, passant d’un IBI per habitant de 347,53 € l’any 2007 a un IBI per habitant de 536,39 € l’any 2010. Ja hi afegirem què farà el sr. Rajoy.

Sobre la neteja viària diu que el temps li ha donat la raó. Rèplica: Ja sabíem que COSBAPSA no ho feia bé i no critiquem que es busqués una alternativa, però va ser la deixadesa del govern que va fer caducar un expedient iniciat, i interessos electorals no ho van deixar resolt abans. Després s’ha fet de pressa i el resultat no és l’esperat: Només cal veure la brutícia dels carrers.


Nota: Després d’haver escrit aquest article hem pogut comprovar que al mateix número d’ El Mònic, i unes pàgines abans, es publica una nota de premsa anunciant el cobrament de la devolució de l’IVA  de 609.181,32 €. A tall de demostració hi ha una còpia del comprovant bancari de l’ingrés. Ens n’alegrem molt de dues coses: Una, que tingui raó l’Alcalde, perquè són diners de tots (i li reconeixem el mèrit). I dues, que hagi mostrat un document (tal com casualment hem demanat en aquest escrit), per acabar amb les especulacions. Lamentem, però, que els regidors de la Corporació Municipal haguem de obtenir per la premsa la informació que ens pertoca conèixer pel càrrec. D’altra banda, si ara s’ha cobrat i hi ha unes al·legacions és que primer hi ha hagut una resolució de l’Agència Tributària. Per què el Sr. Alcalde no l’ha ensenyat abans?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada