ERC

10/11/11

Comunicat del Grup Municipal d’ERC de Torredembarra en relació al Decret de l’Alcalde de desnonament de l’Associació de la Llar de Jubilats.




L’Alcalde de Torredembarra, sr. Daniel Masagué, mitjançant el Decret 2209 de 21 d’octubre ha decidit revocar el dret d’ocupació de les dependències de la llar de jubilats que fins ara tenia l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra. La notificació diu textualment:
”En el termini màxim de set dies a comptar des del següent al de la notificació del present Decret, l’Associació haurà de deixar lliures i a disposició de l’Ajuntament, les dependencies fins ara cedides, extraient els mobles i elements que acreditin que els pertanyen”.

Amb aquest decret, el sr. Alcalde revoca l’acord de Junta de Govern Local de l’11 d’abril de 2002, on es concedia el dret a ocupació a precari de quatre dependencies de la llar de jubilats a l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra

Per aquest motiu, el grup municipal d’ERC, emet el següent comunicat:

1/ ERC mai ha intervingut en el funcionament de la Llar de Jubilats, ni de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra, respectant la llibertat que ha de tenir com a entitat privada del municipi.
2/ ERC mai ha fet servir la llar de Jubilats, per treure’n cap rendiment polític. Al seu programa electoral ha contemplat el benestar i les necessitats reals del tots els pensionistes i jubilats, en general, del municipi.
3/ ERC creu en els processos democràtics i per aquest motiu, són els socis de l’Associació de Jubilats i Pensionistes els que han d’elegir democràticament la Junta que per majoria democràtica decideixin, d’acord amb els seus estatuts.
4/ ERC sap que el local és patrimoni municipal i per tant reconeix el dret de tots els jubilats i pensionistes de Torredembarra de gaudir de les instal·lacions d’ús públic de la llar de jubilats.
5/ Creiem que l’Ajuntament, en tant que cedent de drets i/o subvencions, té l’obligació d’exigir transparència de gestió als beneficiàris i ha de fiscalitzar la gestió d’allò que ha cedit, però també l’Alcalde, en tant que gestor del diner de tots, ha de ser transparent i donar explicacions clares de les seves decisions.
6/ L’Alcalde te la potestat per llei de revocar els acords, com ho està fent ara. Però en aquest cas creiem més en el diàleg i que l’amplada de mires és fonamental a l’hora de prendre cap decisió, i més quan afecta a un col·lectiu de persones tant gran.
7/ ERC no està d’acord amb la forma com s’ha gestionat el conflicte, que inicialment era d’ordre intern. La politització electoralista de l’Associació i dels locals de la llar de jubilats han derivat en un conflicte que és responsabilitat exclusivament de l’Alcalde i del seu govern.


Per tot l’exposat:

Demanem públicament a l’Alcalde, Sr. Daniel Masagué, que revoqui aquest decret i el deixi sense efectes fins la propera elecció de la Junta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra, que està prevista pel mes de febrer.
Demanem públicament que no interfereixi en una entitat o associació privada. Tots els membres de l’Associació són responsables i estan capacitats per resoldre qualsevol problemàtica d’ordre intern.
Demanem que no faci pagar a tota l’associació problemes i enemistats personals, creiem que seria un abús de poder.
I pel que representa l’alcaldia, demanem que actuï amb concordança, equitat i amb voluntat de posar pau i no discòrdia entre els vilatans.

Grup Municipal d’ERC. Torredembarra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada