ERC

29/5/14

NOTA DE PREMSA

ERC DE TORREDEMBARRA PORTA AL PARLAMENT LA PROBLEMÀTICA DEL PAS SOTERRAT INUNDAT DE NOVATORREDEMBARRA


Davant la preocupació que ha generat entre la ciutadania la inundació del pas soterrat que connecta la urbanització Nova Torredembarra amb la platja per sota de la via del tren, com a conseqüència d’haver-se desmuntat la bomba que el mantenia sec, la secció local d’ERC de Torredembarra ha posat en coneixement del seu Grup Parlamentari aquesta situació per tal cerqui amb el Govern de la Generalitat la millor solució possible.

Eduard Rovira, portaveu del grup municipal, ha volgut recordar que en el darrer plenari de l’Ajuntament, celebrat el 15 de maig, l’equip de govern format per CIU, PP i el partit independent GIT  va votar en contra d’una moció presentada al respecte conjuntament amb el grup municipal del PSC. L’equip de Govern va justificar el seu vot al·legant que el tema estava en fase d’instrucció en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 del Vendrell i per l’existència d’una resolució cautelar del mateix que, segons ells, havia obligat a desmuntar l’esmentada bomba.

Segons s’ha pogut saber, la resolució instava a prendre les mesures necessàries per tal d’impedir l’aportació constant d’aigua dins l’espai natural, però en cap moment donava cap instrucció de desmuntatge de la mateixa. Per tant, ERC considera que, per tal d’evitar el perill que comporta per a les persones el fet de travessar la via del tren per la seva superfície en una zona on és freqüent el pas de trens de velocitat alta, la Generalitat hauria de  donar instruccions per trobar un lloc on disposar aquesta aigua sense que aquesta arribi a l’espai natural mentre es comprova si realment l’abocament continuat provoca algun tipus d’afectació a l’espai natural.

La portaveu de l’Executiva de la Secció Local, Núria Batet, ha explicat que després de la votació negativa de l’equip de Govern de Torredembarra, s’han posat en contacte amb els diputats encarregats de temes relacionats amb la gestió dels espais naturals, Dionís Guiteras i Marc Sanglas, per transmetre’ls la situació actual del pas i la perillositat  associada amb l’objectiu de trobar conjuntament amb els Departaments de la Generalitat implicats, la millor manera de resoldre aquesta problemàtica tot respectant l’esperit de la mesura cautelar imposada pel Jutjat.

Torredembarra, 29 de maig de 2014



4/5/14

INICIEM L'ELABORACIÓ DEL PROGRAMA

Primeres conclusions del procés participatiu per elaborar el programa electoral  organitzada per la secció local d’ERC de Torredembarra

ERC de Torredembarra ha començat a executar el full de ruta per elaborar el programa electoral municipal de cara a les eleccions locals del 2015 amb la primera de les taules debat  que va tenir lloc dilluns passat sobre la gestió i possibles solucions a la problemàtica generada per les construccions inacabades com a conseqüència de la crisi.

 L’acte va estar presidit per Eduard Rovira, candidat a l’alcaldia i actual portaveu del grup municipal  d’ERC a l’Ajuntament de Torredembarra i va comptar amb la presència d’experts en urbanisme i en el camp de la salut pública  que van donar la seva visió de la problemàtica i preocupacions que aquest tema ocasiona en municipis com Torredembarra, on la crisi del sector de la construcció ha deixat estructures a mig fer arreu del terme municipal així com pisos buits gestionats per entitats bancàries. També hi va ser present el candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà, i una bona representació de la militància local i també d’altres poblacions veïnes

Tot i la complexitat jurídica que envolta la gestió d’aquestes infrastructures, la jornada, molt participada, va donar com a resultat uns quants punts d’actuació dins l’àmbit municipal que seran incorporats en el programa municipal que ERC presentarà cara a les properes eleccions. La totalitat del resultat de les taules de debat serà feta pública al llarg del procés participatiu que comptarà, com ja s’havia anunciat, amb l’avaluació de la ciutadania.

Cal recordar que, partint de la base de l’anterior programa (2011), es pretén actualitzar-lo amb les aportacions de la militància local i altres procedents de la societat civil torrenca, tal com es va fer els anys 2010 i 2011. Per poder recollir els suggeriments ciutadans s’estan planificant diferents modalitats de participació, que s’aniran desenvolupant fins a la pròpia campanya electoral de 2015, i que inclouran debats públics, taules de treball temàtiques amb experts i persones interessades i diverses activitats que permetran a la ciutadania aportar (anònimament, si així ho desitgen) les seves propostes.


En relació a aquestes activitats, el president de la Secció Local d'ERC, Joan Torras ha manifestat que “ totes les accions que es desenvoluparan tenen com a finalitat incorporar en el programa electoral allò que sigui realment realitzable”.