ERC

16/3/14

Al·legació d'ERC Torredembarra al Pla d'Infraestructures, Transport i Vivenda per una nova estació de tren

Dóna compliment al que havia anunciat en un comunicat el 13 de febrer en relació a la deficiències d'aquest equipament

14/03/2014 · Redacció Torredembarra
ERC Torredembarra ha presentat una al·legació al Pla d’Infraestructures, Transport i Vivenda (PITVIdemanant un calendari concret per a laconstrucció d’una nova estació, i així garantir la qualitat del serveiDónacompliment així a un dels punts que ERC va fer públic el 13 de febrer en uncomunicat sobre les deficiències de l'estació.

En aquell comunicatERC va assegurar que es comprometia a presentaral·legacions al PITVIque des del gener fins al 12 de març s'ha trobat enperíode d'exposició pública, per assegurar que, en el compliment del citatPlaTorredembarra gaudeixi d’una estació de tren a l’alçada de lesnecessitats de les persones que la utilitzen.

Concretament s’ha demanat"A la vista de la falta de definició de les inversions a realitzar a l’estació de Torredembarra durant el període devigència del PITVIconsiderem que el Plad’acord amb allò que estàestablert en el seu apartat corresponent a Estacions i edificis ha decontemplar la construcció d’una nova estació de tren en el municipi deTorredembarra dotada de tot el necessari per a poder prestar els serveisde qualitat que exigeix la seva condició de tercera estació de la demarcacióde Tarragona en nombre de persones usuàries d’acordtambéamb l’altademanda previstainclosos els serveis bàsics de manteniment i neteja."

Aquesta demanda està justificada pel nombre d’usuaris (és la terceraestació de la demarcació en nombre de viatgers) i per les prioritats del propiPla d’Infraestructuresque fan referència a la millora del servei en funciódels usuaris.

L’al·legació també sol·licita que es concedeixi a ERC Torredembarra laconsideració de part interessada en el desenvolupament de l’expedient i, pertantser informats de qualsevol avenç sobre el tema.



Aquesta al·legació és una acció concreta i directa. Segons la formació republicana, en tots els anys del govern compartit entre CiU i PP, no s'ha aprofitat aquesta aliança per gestionar alguna cosa de l'estació. ERC apel·la a les últimes reivindicacions de l'equip de govern perquè aquesta al·legació presentada al PITVI sigui admesa per l'organisme estatal competent.

10/3/14

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN L’ACTE ORGANITZAT PER LA SECCIÓ LOCAL DE TORREDEMBARRA EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Com cada 8 de març, Esquerra Republicana ha celebrat el Dia Internacional de les Dones, una data  de reivindicació i d’homenatge al moviment en favor dels drets de les dones que ens permet manifestar les desigualtats que encara hi ha entre les persones per raó del seu gènere.

Enguany, les dones de la secció local d’Esquerra han organitzat un esmorzar-debat que ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya, Teresa Vallverdú, una representació de les dones de la Federació comarcal del Tarragonès i la Federació Regional del Camp de Tarragona així com  dones representants de la societat civil torrenca. L’acte ha comptat també amb la presència d’homes, com la del recentment reelegit president de la executiva local,  Joan Torras i la de l’actual regidor i ja nomenat candidat a l’alcaldia de Torredembarra, Eduard Rovira, entre d’altres.

Els tema que ha centrat el debat ha estat la reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs que ara rep el nom de “protección del concebido y derechos de la mujer embarazada”, i que va ser aprovat com avantprojecte de llei pel Consejo de Ministros español el passat 20 de desembre de 2013. Però també s’ha debatut sobre altres temes d’actualitat com la encara pendent igualtat de salaris a igual treball, la problemática creixent de la prostitució o la integració multirracial de les dones.

La diputada, Teresa Vallverdú ha manifestat que “malauradament queda encara molt per fer per assolir la igualtat de gèneres” i durant la xerrada ha anat desgranant el treball que s’està fent a nivel parlamentari  en tot allò que fa referencia  a les necessàries modificacions en la normativa básica.

El regidor, Eduard Rovira, s’ha prestat a vehicular en forma de moció totes aquelles iniciatives que es puguin impulsar a nivell del grup municipal relatives a l’assoliment de la igualtat de drets. La nova Secretària de la dona de la Secció local, Cèlia Vàzquez, ha assolit oficialment l’organització de l’acte en aquesta la seva presentació oficial i ha manifestat que “li produeix una gran satisfacció pertànyer a una executiva on la presència de les dones ha passat d’un 17 a un 40% i en càrrecs d’importància en l’àmbit de la política local

L’acte ha conclòs amb la lectura del MANIFEST en defensa del Dret a les dones a decidir sobre la interrupció voluntària del seu embaràs per part de la recentment nomenada portaveu de l’executiva local, Núria Batet, que ha recordat que seguim i seguirem lluitant i obrint espais de llibertat per una sexualitat no discriminatòria, submisa ni heteropatriarcal.


Torredembarra, 8 de març de 2014