ERC

14/2/14

Nota de premsa en quant a infraestructures ferroviàries a Torredembarra

Davant la convocatòria de roda de premsa per part del govern municipal, per protestar contra l'estat de les infraestructures ferroviàries de Torredembarra, ERC vol exposar els següents punts:

Ni la roda de premsa ni l'acció de protesta han estat consensuades amb aquest grup municipal. Tampoc ho pretenem. Simplement volem dir que l'alcalde ens va comunicar informalment la seva intenció i ens trobem que, sense cap més diàleg, a la convocatòria se'ns inclou indirectament quan es generalitza dient "acompanyat pels membres de la corporació".

Ens sorprèn que el govern de Torredembarra apel·li al suport del plenari per convocar una campanya de mobilitzacions quan no ha estat capaç de negociar res durant 6 anys per millorar l'estació, ni aprofitar l'avinentesa de la implantació de l'anomenat tercer fil.

ERC va organitzar una xerrada col·loqui sobre el tercer fil ferroviari (el 27 de novembre passat, veieu l'apunt al blog) perquè a tot arreu es parlava del tercer fil i el govern municipal no obria boca.

D'altra banda, el govern municipal està format per CiU, GIT i PP; aquest darrer partit és qui governa a Madrid i hauria pogut aprofitar l'aliança per gestionar alguna cosa. Encara no fa deu dies el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va manifestar a la premsa que el tema de l'estació de Torredembarra estava contemplat en les converses de la Generalitat amb el Ministeri de Foment.

En aquest sentit, des del 20 de gener de 2014 està en informació pública el document preliminar del PITVI (Plan de Infraestructuras, Transporte y Vivienda) amb termini fins el 12 de març per al·legacions. Entre les obres previstes al PITVI hi ha l'adequació de la via 4 de l'estació com a ample ibèric, adequació de les andanes i allargant-la fins a 750 m dins del projecte de tercer fil, i en l'apartat 6.1.2 de l'esmentat pla, referent a les infraestructures ferroviàries a desenvolupar, s'inclou a Torredembarra dins de la millora d'accessibilitat de les estacions.

Al ple de novembre de 2013 es va aprovar una moció que acordava crear una comissió formada per representants dels partits polítics a l'Ajuntament de Torredembarra per iniciar negociacions amb ADIF per fer arribar la demanda d'una immediata solució dels problemes de manca d'atenció als usuaris de l'estació, la provisionalitat de les andanes i la deixadesa en el manteniment a l'estació, vies i tanques. A dia d'avui aquesta comissió no s'ha constituït.

Per tots aquests contrasentits, ERC no vol acompanyar l'equip de govern en un acte que té un clar to populista, amb escàs contingut polític. L'alcaldia de Torredembarra té tot el dret de demanar als grups municipals que el secundin en proclames a favor del municipi; no obstant això, el nostre grup municipal troba a faltar per part de l'equip de govern i de l'alcalde més fets i menys paraules.

En aquest sentit, ERC es posa al servei de la ciutadania de Torredembarra per tal de presentar al PITVI (Plan de Infraestructuras, Transporte y Vivienda) les al·legacions necessàries per assegurar que, en el seu compliment, Torredembarra gaudeixi d'una estació de tren a l'alçada de les necessitats de les persones que la utilitzen.