ERC

28/1/14

Conferència "Votar és democràcia" Alfred Bosch

Des de la secció local de Torredembarra  ens plau convidar-vos a la xerrada que durà a terme l'Alfred Bosch, diputat al Congrés per ERC-Catalunya Si.

Data i hora: Dijous, 30 de gener,  a 1/4 de nou del vespre
Lloc: Cal Maiam, al carrer de Santa Rosalia, 38, Torredembarra.
 

Aquest acte forma part d'un conjunt de actes que es van fent per tota Catalunya, amb el títol VOTAR ÉS DEMOCRÀCIA.

19/1/14

Resum del ple del proppassat dijous, dia 16 de gener de 2014

El proppassat dijous, 16 de gener de 2014, es va celebrar el ple ordinari de l'Ajuntament de Torredembarra. El primer punt important de l'ordre del dia era l'aprovació del Pressupost de 2014 amb el vot en contra d'ERC.

Aquest pressupost va deixar clar allò que ERC ja va dir de l'Augment de l'IBI i altres taxes, que la pressió fiscal sobre el ciutadà era per mantenir despeses inútils. Com ja fa temps que denunciem, es mantenen els lloguers sense utilitat, les productivitats discrecionals i, encara pitjor, s'incrementen les gratificacions. També hi ha un augment d'un 143% de la partida de publicitat i propaganda.

Després es va aprovar la dissolució del Patronat Municipal de Cultura. Aquest punt és controvertit perquè la dissolució del Patronat era una proposta electoral d'ERC, que plantejava una reestructuració de la Regidoria de Cultura amb un pla concret de participació de les entitats i redistribució d'algunes competències.

En canvi, l'equip de govern només ha aprovat la dissolució i després ja ho veurem. Ara mateix, la cultura queda en mans de l'Alcalde.

En la nostra justificació de vot, que va ser negatiu perquè no queda establerta una nova estructura, vam fer un resum del nostre programa en matèria de  cultura, a tall de proposta en positiu per tal que sigui presa en consideració.

Després, a proposta d'ERC es va aprovar una moció pel Dret a Decidir, com a recolzament a l'acord de assenyalar la data i la pregunta de la consulta.

Finalment es van aprovar dues mocions, una de reconeixement a la figura de Nelson Mandela i l'altra per l'establiment a Torredembarra d'un sistema sancionador a entitats amb pisos buits. En aquesta darrera moció , malgrat que la considerem positiva i és una eina proposada per la PAH, ERC es va abstenir perquè las acords no hi havia cap referència al SAREB, i perquè es deixa en mans de la Regidoria de Benestar Social l'encàrrec de fer el catàleg de pisos buits.

15/1/14

Eduard Rovira, candidat d’ERC a les eleccions municipals 2015 a Torredembarra


COMUNICAT DE PREMSA



L'Assemblea de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya a Torredembarra va elegir dissabte passat l'actual portaveu del Grup Municipal a l'Ajuntament, Eduard Rovira, c1om a candidat a l'alcaldia a les eleccions municipals de 2015. Eduard Rovira va obtenir el 61% dels vots, mentre que la també regidora republicana Montserrat Gassull va obtenir-ne el 27% (el 12% de sufragis restants van ser blancs).

Eduard Rovira repetirà, doncs, com alcaldable d'ERC, una condició que va tenir a les eleccions municipals de 2011. Després de l'elecció del cap de llista mitjançant un procés de primàries, Esquerra Republicana de Catalunya a Torredembarra es marca com a objectiu seguir treballant i redoblar esforços per aconseguir que la ciutadania confiï en el projecte que encapçala Eduard Rovira per governar el municipi a partir dels comicis locals de 2015.

Eduard Rovira Gual va nàixer el 28 de desembre de 1958 a Barcelona. Des de 1996 viu a Torredembarra. Va passar la seva infància per Barcelona, l'Ametlla de Mar, Cambrils i Torredembarra, fortament lligada a les barques de pesca familiars. Aquesta educació va marcar-lo per, de gran, aconseguir el títol de Postgrau de Gestió de Confraries de Pescadors (Universitat Autònoma de Barcelona) i els certificats de nàutica: Patró de Cabotatge, Patró de Tràfic Interior, Patró Pesquer Polivalent, Operador Restringit del Sistema Mundial de Salvament i Seguretat Marítima (Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera de Catalunya).

Eduard Rovira és Administrador de Finques, amb el qual va iniciar l'etapa laboral a Barcelona. Amb els anys, va instal·lar-se a Torredembarra per crear l'acadèmia nàutica i gestoria Rovira Gual el 1996.

La seva passió pel mar i el seu bagatge professional l'ha posat al servei de la Confraria de Pescadors de Torredembarra, de la qual és el secretari des de finals de 1999, i també és secretari de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona. Pertany a l'entitat Vogadors de Baix a Mar, associació de rem tradicional.