ERC

8/7/11

'TIMING'


Hem iniciat el nou mandat amb una coalició lògica i previsible, tal com és previsible un cert continuisme en la gestió municipal.

El govern del senyor Masagué ha començat prometent informació i transparència als grups de l’oposició, prometent que s’instauraran sistemes per comunicar el dia a dia de l’acció de govern.

Malgrat aquesta intenció, les primeres decisions semblen preses amb precipitació i sense explicar-les prou bé. No vull dir equivocades, això ja ho veurem. Precipitació, improvisació, pressa...

La culpa és del “timing”, m’ha dit algú: -Tu saps què és el “timing”?-

Dos significats de “timing” són sincronització i coordinació. Tots plegats hem d’agafar el ritme del nou mandat, però qui és a govern és qui té l’obligació de saber-lo marcar, i el fet de tenir una majoria suficient no atorga automàticament la capacitat de coordinar i sincronitzar.

D’altra banda, és molt temptador i massa fàcil dir “ho faig perquè vull i puc”. Però és millor poder dir “he comparat la teva proposta amb la meva i com que no és ni millor ni pitjor, sinó diferent, poso la meva”. I això no es pot dir sense explicar i comparar.

Espero que el govern expliqui a l’oposició i al poble en general, les propostes abans d’aprovar-les, i que tinguin una mica d’humilitat per escoltar el punt de vista dels altres, encara que sigui per rebutjar-lo. El govern té l’obligació de sincronitzar i coordinar voluntats, encara que el ritme sigui frenètic.

És una obligació derivada de les urnes: Que el “timing” ens acompanyi!

Eduard Rovira Gual

7/7/11

ERC presenta tres esmenes per Torredembarra als Pressupostos per evitar “una paràlisi de la inversió en obra pública”


Torredembarra, dilluns 4 de juliol de 2011

COMUNICAT DE PREMSA

ERC presenta tres esmenes per Torredembarra als Pressupostos per evitar “una paràlisi de la inversió en obra pública”

El Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat 35 esmenes en l’àmbit de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, en el projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per aquest any 2011, que s’està debatent a la cambra. Tres d’aquestes esmenes són per al municipi de Torredembarra. Concretament, ERC demana una nova partida per a redactar el projecte de construcció de l’Escola de primària “Mirades” (500.000 euros) en el Departament d’Ensenyament, i una altra nova partida per a les obres d’ampliació en el CAP de Torredembarra i creació d’un centre d’alta resolució (1.000.000 euros) en el Departament de Salut.

Les nostres comarques pateixen una doble retallada: una primera que és general per a tots els departaments i a tot arreu i una segona que es produeix aquí perquè les nostres comarques reben menys diners que altres, i per sota del percentatge real de població que representem”, ha criticat el diputat d’ERC per la demarcació, Sergi de los Rios. Si a la demarcació hi viu el 10,76% de catalans, la inversió reconeguda en el projecte de llei de CiU és del 7,8%. I el descens de la inversió d’un any a l’altre és més accentuat a les Terres de l’Ebre: es passa de 226 milions en el pressupost de 2010 als 65,1 milions en el projecte de llei de 2011. Al Camp de Tarragona: de 176,9 milions el 2010 a 142,1 milions en el projecte de llei que s’està debatent.

De les 35 esmenes territorials que ERC defensarà en el debat dels pressupostos, 4 són esmenes a l’articulat, això és que no tenen estipulada una quantia però són igualment d’obligat compliment si s’aprovessin. Les altres 31 tenen associada una partida i sumarien 52,6 milions extra en el cas de ser acceptades. “Amb aquestes esmenes situaríem el nivell d’inversió a les nostres comarques en la mitjana de territoris catalans”, ha dit el diputat d’ERC.

Sergi de los Rios ha comentat que “ERC entén la difícil situació econòmica, però preocupa l’anunci del president Mas d’aquesta setmana, va dir que en un any i mig no hi hauria inversió pública”. “No volem que això sigui l’excusa per a una paràlisi total en la inversió, contra la qual cosa presentem esmenes”. El diputat les ha agrupat a partir de dos objectius: esmenes per blindar acords de govern presos per l’anterior govern mitjançant esmenes que donin continuïtat a aquests acords, i esmenes que demanen la redacció de projectes constructius i licitació d’obres.

Tenint en compte les paraules d’Artur Mas, si d’aquí un any i mig la situació econòmica pogués estar normalitzada en relació a la inversió pública, volem que la Generalitat aprofiti ara el temps redactant projectes i licitant obres que ja tenen projecte constructiu en fase de redacció”. Aquests projectes són per carreteres, serveis santitaris, serveis educatius, etc. En el cas particular de Torredembarra, ERC demana inversió per construir el col·legi de primària Mirades, l’ampliació del Centre d’Atenció Primària i la Construcció del Centre d’Alta Resolució