ERC

12/6/11

Discurs d´investidura

Discurs d'inici de mandat d'Eduard Rovira Gual, regidor portantveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Torredembarra

D'entrada vull donar les gràcies a tots els que ens han recolzat, tant a nivell personal com amb la manifestació del vot, i sobre tot als que han treballat pel programa i la candidatura que he encapçalat.

El resultat electoral ha donat l'alcaldia al Sr. Masagué com a candidat més votat. I sembla normal que el grup de Convergència i Unió hagi pactat per fer una majoria suficient amb aquells amb qui ha treballat els darrers anys.

Però això significa continuitat, poc afany per corregir allò que és evident que no s'ha fet prou bé.

Si el que es comenta al carrer és cert, és fàcil que tornem a ser governats per regidors i regidories que treballen per separat, sense un pla de treball conjunt. I això és molt negatiu.

I molt difícilment serà un govern fort.

Vull que tothom sàpiga que la nostra formació, amb dos regidors electes, la resta de candidats i els grups de treball que vam el·laborar el programa que hem publicat, seguirem treballant.

Perquè tenim un programa que punt per punt el pot assumir qualsevol força política i que és necessari per Torredembarra.

I el deixem damunt la taula perquè qui governi el pugui fer seu, hi posi els detalls i fins i tot es posi les medalles. Perquè és necessari i en alguns punts imprescindible per Torredembarra.

Som una formació, un equip amb vocació i capacitat de govern. I ho volem deixar clar amb aquest acte, reivindicant-nos perquè sí.

D'altra banda també tenim arguments perquè no.

D'entrada no hem donat suport a un altre candidat perquè ningú ens ha fet una oferta clara de col·laboració per un projecte de mandat.

I no parlo només de formar govern.

Ningú no ens ha presentat un programa, pla de mandat o projecte que ens hagi fet plantejar mínimament recolzar un altre candidat amb un vot a favor o amb una abstenció.

El nostre vot doncs ha estat per reivindicar la nostra capacitat i la vàlua del nostre programa, i perquè ningú ens ha proposat una alternativa.

Però no ens podem quedar aquí, amb reivindicacions simbòliques. Serem a l'oposició, però també som al consistori, a l'Ajuntament amb majúscules. I hi som per treballar.

El grup municipal d'Esquerra defensarà i acceptarà totes les propostes que siguin treballades en comú, amb transparència. Vinguin de qui vinguin.

Acceptarem treballar amb qui sigui, i des del lloc on convingui, sempre que sigui amb transparència.

Som un equip, hem fet un programa en equip, i no volem treballar amb capelletes incomunicades.

Tots, i dic tots (equip de govern, oposició i ciutadans) hem de tenir tota la informació d'allò que s'ha de treballar i decidir, sense mitges veritats ni asos a la màniga, per treure'n conclusions positives, pel poble, per la Torre.

I aquí reivindico la pluralitat dels mitjans de comunicació. La informació facilita el treball en equip.

Per resumir: El grup municipal d'Esquerra defensarà en tot moment el treball en equip, transparent i amb totes les voluntats damunt de la taula perquè guanyin les més acceptades, que no seran necessàriament les nostres, ja ho sabem.

I aquí s'hi adiu una cita en castellà: “Con luz i taquígrafos” que pot ser traduït per NET I CLAR.

Eduard Rovira