ERC

15/1/10

UNA ESTONA AMB LA JULIA

La Júlia Ramon s’avé a parlar amb nosaltres amb una certa recança. Mai s’ha significat políticament i vol seguir així. Accepta el nostre compromís de fer constar d’entrada que és totalment aliena al partit i així ho fem.

Per encetar la nostra conversa li demano que es defineixi i em diu
- Em considero una dona independent, sense vincles polítics, mestressa de casa, a qui les circumstàncies han convertit en una lluitadora.
Des de quan estàs al davant de l’associació de pares amb fills disminuïts “MATINADA” ?
- Des de la seva fundació ja fa 17 anys, encara que ja hi era involucrada abans que fos legalment constituïda.
Quines són les principals activitats de l’associació?
- Ens centrem bàsicament en el lleure. Cada dissabte funciona un esplai, amb monitors voluntaris que preparen activitats diverses amb els nois. També fem excursions i a més organitzem i participem en totes les festes populars. Carnaval, castanyada, Reis. Per la castanyada, els nois fan ells mateixos els panellets i s’ho passen molt be.
- I hem aconseguit per fi, un projecte que per a nosaltres és molt important. Ja tenim pis tutelat a la Torre. Ha estat un procés de quatre anys, però finalment ho hem aconseguit.
Parla’ns del teu fill
- L’Abel és un noi amb mancances, però al mateix temps amb unes grans capacitats. És un gran esportista i com ja sabeu li encanta el dibuix. Ha fet ja varies exposicions i ha il•lustrat un conte. També treballa cada dia al centre que la Onada té a Torredembarra.
No et fa patir el fet que vagi sol amunt i avall ?
- No puc estar-li sempre a sobre i a més és molt capaç d’anar sol i espavilar-se. Sé també que hi ha molta gent que el coneix, l’aprecia i l’accepten tal com és. Vull aprofitar per agrair a la Policia Local la relació que tenen amb l’Abel i el seu servei.
Creus que la gent és conscient del que suposa tenir un fill discapacitat?
- Hi ha molta gent que sí, però també hi ha gent a qui els costa més d’acceptar-ho. A aquesta gent m’agradaria dir-los que no es pot ser “xulo” davant la vida. No saps mai que t’oferirà el futur i tots estem exposats a trobar-nos amb un malalt o discapacitat i ho hem d’assumir.
I la teva filosofia de vida ?
- És mot simple encara que a vegades costa, però procuro gaudir molt de les bones petites coses que et van passant, doncs són aquestes petites coses les que et fan feliç.
Tens assignatures pendents?
- I tant, encara que suposo que com tothom. M’agradaria haver estudiat anglès i informàtica i també voldria provar la restauració de mobles, però no tinc temps per a tantes coses com voldria fer.
I les teves afeccions?
- M’agrada molt la fotografia i sempre duc una càmera a la bossa.
Per acabar, què trobes a faltar a la Torre?
- Que sigui més accessible a totes les persones discapacitades, a les mares que van amb cotxet, etc. O sigui voreres més amples, rebaixos adaptats i tot el que faciliti la vida a la gent que té més problemes.

L’AJUNTAMENT I LA PROMOCIÓ ECONÒMICA DEL MUNICIPI

Els representants d’E.R.C. al Patronat Municipal de Turisme, van demanar al President Sr. Pere Font i regidor de Comerç i Promoció Económica, què passes per aprovació la següent proposta:

La elaboració d’un Pla Director del Desenvolupament Socioeconòmic què englobi tots els sectors productius de Torredembarra, com son:

Turisme
Comerç
Industria
Agricultura, ramaderia i pesca.

Aquets pla Director contemplarà tots els recursos dels què disposa Torredembarra, el desenvolupament per fases, el període de temps per realitzar-lo, les inversions tant en serveis, com en obres i millores en general per adequar amb qualitat i servei el nostre municipi amb la finalitat d’assolir els objectius previstos a la finalització d’aquest Pla Director.
Amb el sector comercial, varem proposar la elaboració d’un P.O.E.C, (Pla d’Ordenació d’Establiments Comercials)
La definició molt resumida del POEC es la següent: “...permet conèixer quina és l’estimació competitiva del comerç del municipi per tal de proposar les accions i la reglamentació concreta i necessària per assolir un model comercial òptim...”

La proposta no va ser acceptada ni passada per aprovació a la Junta del Patronat, amb l’argument de què ell no creia amb estudis. Ja li varem aclarir en el mateix moment, què els Plans Directors no son estudis, ans al contrari, com diu la mateixa paraula els Plans Directors son una eina i un esquema per dur-los a terme. Analitzant els elements de què disposem, què hem de fer i on volem arribar en un període de temps no superior a vuit anys.

Ara no ens queixarem del què està passant amb la concentració de botigues en un mateix eix comercial. Aquesta afluència ja es veia venir i ERC en el seu últim període al govern, ja ho va deixar engegat. Però els governs canvien i no tots tenen les mateixes prioritats.